parakovacs

Át fognak rajtad hajtani.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Vargányás rizottó

2010.06.01. 17:20 | parakovacs | 16 komment

Nem erre készültem, de amikor megláttam gombaráus jó ismerősömet a Fény utcai piacon, előtte rengeteg vargányával, akkor már tudtam, hogy ez a nap más lesz, mint az eddigiek. Vargánya június elsején, bakkerman, valamit tudok...

Kanyarodtam tehát a bankból visszajövet a Fény utcába, de megláttam, hogy a kanyarban, a Moszkva tér hajlatán rendőr- és mentőautó áll, akadályozva a forgalmat, de határozottan, mághozzá éppen a Senator játékterem előtt, ami minimum rablás, de inkább mészárlás a helyzet ismeretében.

Megvettem a vargányát, némi szürkemarha-bélszínt, erdei csiperkét, szegfűgombát (nosztalgia szocialista, tudom, de remek levesbe és szószba...) fokhagymás házi gomolyát, spárgát, szederszörpöt és parázskrumplit, aztán hazaballagtam, illetve nem ballagtam, mert felmentőseregként kijött értem M., hogy bele ne szakadjak.

Nyugdíjas kerekesszatyor, rajta plusz szatyrok, az ő keze is tele, Durell a családjával...

Képtelenek lettünk volna bármit is felvenni ehhez az adaghoz, úgyhogy külön lementem ásványvízért, amikor hallom (mert mondják), hogy a Senatorból most vitték el a halottat.

Kegyetlen a szerencsejáték piac, az ember beült, nyert vagy vesztett, de egyszer csak a szívéhez kapott és lefordult a székről.

Halott volt, mire a feje koppant.

Címkék: moszkva tér vargánya fény utca aenator

A bejegyzés trackback címe:

https://parakovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr522048341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoltanatya 2010.06.01. 17:59:52

Béke elhunyt embertársunk poraira és bízom benne, hogy Imre testvérünk bevizsgáltatta szakértővel a gombákat, különben... Ezekre a párhuzamokra gondolni is rossz.

skrimp 2010.06.01. 18:32:20

Jé, nahát, hogy ez a blog itten még mindig erőltetve van!

pannonfunk 2010.06.01. 19:25:46

Pedig meglepően visszafogott történet parakovács bloggertől. Hol lehet vargányát venni a fényutcain?

aszakács · http://www.kaldeneker.hu/ 2010.06.01. 19:41:00

Még jó, hogy nem a bolondgombából evett....

AutosVilli 2010.06.01. 20:24:41

Gyökér poszt iró, részvét a hozzátartozókank.

mooncat · http://rajzoltam.blog.hu 2010.06.01. 20:39:06

én meg szedtem is idén vargányát!
mese finom volt krumpli ágyon sütve, baconn-el tűzdelve kis bén a majonézzel.

mooncat · http://rajzoltam.blog.hu 2010.06.01. 20:39:38

*bacon-nel (lehet, így sem jó :))

pannonfunk 2010.06.01. 21:04:53

@mooncat: szalonnával. Csak az olyan derogáló(nak túnik).

pestipeti 2010.06.01. 21:37:05

Most miért eszel ilyen burzsuj kajákat? Valaha tisztességes punkember voltál, aki vizespohárból itta az Unicumot. Gourman lett belőled, vagy mifene...? Miközben nyomorog az ország, zabálsz kétpofára!?
Egyébként írj többet! Hiába ugat a sok seggfej, még mindig te vagy a legjobb. Csak ne politizálj! Inkább élj, írj, létezzél és kész. Aztán írd meg.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.06.01. 22:59:58

Ma ismét rácsodálkoztam a technika fejlődésére és az egyes eszközök közötti különbségekre...épp konyha felújítás vagyon,sógorom vett egy új ütvefúrót,márkásat,az ilyen 10 k-ás kínaiakhoz képest ...

De ne szaladjunk ennyire előre,későn keltem, mint általában és tudtam ,hogy mi kín vár ma rám..hjajjaj igaz a mondás,családi ház sosincs kész,még be se fejezted az egyik részt amit éppen kinéztél magadnak elébb átalakításra,renoválásra ect. már ott a másik,ilyenkor kicsit örülök is titkon ,hogy hála csodálatos 20 évünknek egyre kevesebb a pénz ezekre az akciókra és örül a család ha a rezsi meg a kaja megvan. Dehát se nem a görögbe vótunk szomszéd jajdejóvót(közben végigfosta, hányta a szemetes tengerpartot), se nem a miután megyött a péz a kártyára egy hétig jól élünk oszt' jóvan, nagyon értelmes élteforma nem tud lázba hozni,mindég a házon vagy a kertben találja magát az egyszeri baromember mint én ,s kicsiny környezetem.

Nade a fúró!Bevallom semmi kedvem nem volt fúrni,vésni,por,kosz pfejj,meg amihez eddig voltam szokva:dög nehéz a gép amelyik majd tőből rázza le a karodat...na csináltam én mindent csak az ütvefúró ne kerüljön a kezembe,sepertem,takartam minden fólia volt,még az utolsó díszléc is,na elcigánykodtam,bocsánat,elromáskodtam a nap egy részét ezzel,de csak megszólalt bennem a barom magyar becsület,bazmeg ne légy majomember,vedd a kezedbe azt a szart.Na az első döbbenet, úgy értem hozzá.-mit értem,olyat emeltem rajta,korábbi negatív tapasztalataimból kiindulva,mint ha a betonkeverőt akartam volna arrébb tenni rambó módban,de ez!Ez olyan könnyű mint a pihe,na gondoltam ezzel majd jó lesz tortába gyertyahelyet fúrni..mennyé már sógor mit vettél, nincs benne anyag!Jó odateszem ahova kell a rés,döbbenet kettő:se nyomni,erőltetni nem kell úgy kapja le a vakolatot meg alatta a zsaluzott betonfalat mint hülyegyerek az orrnyálkahártyát.Jó élmény volt na,ez a tipikus prémiumkategóriás érzés,mint esztéká keret után valami új,aztán még újabb hiperszuper hemüveg nagyon drágán(relatíve 60k két lencse,na nálam már kurvára az...),nagyon sokat spórolva rá,könnyű,éles,szóval na,vagy mint a full hd tv,vagy ilyen lehet egy ferrári az opel utánbazmeg Para...!Na csak azért írom ,mert így ezen a futatott blogon miért ne,jóvan az.Amúgy para e',valami dizájnt heggesztess már vmi indexes homárral vagy valamimeg a tartalmon is pörgess már ez már a nolblgon is kevés lenne,értem én de ez már a baloldali értelmiségi oldalon is halovány,na p.Amúgy kicsit beszédes ,hogy pont most tör rád blogolás,záródnak a csapok vagy mi a szösz?Cúnya názik!

Mike36 2010.06.02. 04:25:29

a címből ítélve gombamérgezésre gyanakodtam
no, akkor mégsem

layo 2010.06.02. 06:19:32

@pestipeti: na mer a vizespohárból Unicumozás kurvára punkos.

Dunyi az Agilis 2010.06.02. 06:58:33

@layo: Az unicumos pohárból víznél például punkosabb.

Romanee Conti 2010.06.02. 07:32:24

Ez egy nagyon szomorú történet.

helium 2010.06.02. 10:39:11

@kákalakiakka: ja,béna ez nagyon,de jól fizet....
süti beállítások módosítása