parakovacs

Át fognak rajtad hajtani.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Egyesek csak úgy lejönnek

2010.10.09. 18:23 | parakovacs | 18 komment

- Egyesek! - ordított fel mögöttem valaki, midőn kitérdelt mackónadrágban és papucsban éppen készültem kapukulcsom segítségével, hónom alatt két és fél liternyi narancsízű Fantával bejutni az objektumba, amit jobb híján otthonomnak nevezek - Egyesek, itt laknak az éjjel-nappali mellett, és csak úgy lejönnek!

Komolyan el volt torzulva az arca, éjjel kettő lehetett, de nem volt nagyon részeg, csak dühös, tényleg gyűlölt amiatt, hogy én itt csak úgy lejövök, aztán felmegyek.

Próbáltam értelmezni a helyzetet, bár megoldást nem kerestem, megkeresi majd azt az idő, de a felmerülő kérdésekre legalább röpke válaszokat szerettem volna, ott és akkor, ebből is látszik, mennyire ráérek.

Tekintsünk el egy pillanatra a magát könnyen kínáló megoldástól, miszerint egy elmebeteggel találkoztam volna, mert a hangjából nem erre lehetett következtetni, az igazi bolondoknak máshol vannak a hangsúlyaik, tudom, a médiákban dolgozom, ahol annyi az idióta, hogy nagyon.

Nem volt bolond, csak egyszerűen kiakadt, nem tudott mit kezdeni ezzel a borzalmas igazságtalansággal, hogy van, aki csak lebattyog, neki meg biztos messziről kellett jönnie, hogy ipari vodkát vásároljon. De milyen messziről?

Budapesten minden utcában van éjjel-nappali, a Moszkva tér környékén minden ucában kettő, azt meg mégsem hiszem, hogy este felszállt a Bátaszék - Budapest viszonylatra, hogy hajnali kettőkor vásárolgasson kicsit.

Nincs megoldás, legalábbis én nem jöttem rá, viszont gyanítom, hogy ez a fiatalember rokona lehetett annak a nőnek, aki viszont feleségembe kötött bele.

Kora délután van, az októberi Nap bágyadt fénye seggreesik a Mammut előtt átadott friss szökőkút műanyaggömbjén, az emberek ténferegnek, mennek vásárolni, várják a vízóraleolvasót, mit'om én, cseszik el a rengeteg idejüket.

Feleségem éppen a piacra indul, családi kedvencünkkel a nyugger tolinak nevezett kerekes bevásárlókosárral, ami már önmagában is élmény, nem beszélve arról, hogy mennyire praktikus ilyen lusta alany esetén, mint amilyen én vagyok.

De most nem én voltam, hanem a feleségem, aki békésen húzta maga után a kocsit, nem is gondolt semmi rosszra, amíg a nő meg nem állt vele szemben, és azt kezdte ordítani, hogy mit képzelnek ezek?! már ahhoz is lusták hogy megemeljék a kosarat, inkább itt húzzák maguk után!!

Egyszer majd, ha erős és gazdag ország leszünk, minden család asztalára jut Xanax. De addig még nagyon sok - látszólag véletlenül kiválasztott - embert fognak agyonlőni a nyílt utcán, habzó szájú ámokfutók. A magam részéről tudom, melyik oldalán akarok állni a kalasnyikovnak.

Címkék: moszkva tér parakovacs

A bejegyzés trackback címe:

https://parakovacs.blog.hu/api/trackback/id/tr712358530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ElPadre 2010.10.09. 21:52:08

ez jó volt, köszi

borovi 2010.10.09. 22:06:23

Basszus, tényleg ótvar egy helyen laksz (rémlik valami poszt a témában korábbról is)... Nem gondolkodtál még a költözésen?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.10.09. 22:42:11

Jó írás. Illetve hogy mint írás, milyen, azt nem tudnám eldönteni, de amit elmond, az meghökkentő volt. Tudom jól, hogy zavarba ejtően sok súlyos idegbeteg jön-megy a világban észrevétlen, de ez a két esetleírás ezek után is fejbekólintott. Látjuk sokszor, hogy a bandukoló emberek maguk elé beszélnek, noha ezeknek egy kis részéről kiderül, hogy csak headsettel telefonálnak. Ezek a magukban beszélők valószínűleg még az ártatlanabb fajta. A rosszabb csak gyűjti a mérgét, aztán egyszer kést ragad. Vagy baltát, csákányt, szamurájkardot, vasvillát, ami éppen kéznél van egy átlagos háztartásban.

Az a baj, hogy én sajnos elég jól tudom, hogy mi az, amit ma nálunk a mentálhigiénés gondozás címén művelnek. egy betegre, amikor hetek múltán végre időpontot kapott, mindenestül átlagosan tíz perc jut. Ami a nátha vagy a lábfájás diagnózisára és orvoslására elég lehet, de egy idegbeteg, egy potenciális tömeggyilkos ennyi idő alatt épphogycsak bemutatkozhat. Ha a fáradt és fásult orvos megsejdít valamit, esetleg hosszabb időt szán rá, miközben a váróban az épp az idejövetelükre okot adó idegfeszültség csak gyűlik az egymást hergelő betegekben, de kevés olyan nyilvánvaló eset van, amikor az orvos pár perc alatt megsejdíthet valami olyat, amiért meg merné kockáztatni, hogy feltartsa a sort. Az a dologban a probléma, hogy a nyugtatók a munkaképességet is csökkentik, ezért nem lehet (nem szabadna) mindig mindent nyugtatókkal orvosolni. És ami még izgalmasabb, nem ritkán a nyugtató maga teszi közveszélyessé az addig csak simán megzakkant beteget, mivel az agy reagálása a kemikáliákra közel sincs még megbízhatóan tisztázva, és vannak meglepő dolgok. Így aztán a Xanaxosztás eltompít egy csomó szerencsétlent – mert az idegbetegek zömükben tényleg szerencsétlen, az életet élni képtelen figurák –, egyben beindít néhány őrültet is.

Ja, és hogy el ne felejtsem, a pszichiátriai gondozásra az utóbbi időben a költségvetés állítólag TÚL SOKAT költött. Hát, ízlés dolga, de szerintem inkább kapjuk jegyre a Túró Rudit, mint hogy az írásban megismert, robbanásra kész háborodottak között kelljen szlalomozni az utcán. És tényleg: mi lesz, ha egyszer könnyebbé válik a fegyverhez jutás, az emberi szabadságjogok nevében.

csi szi 2010.10.09. 23:24:59

"Budapesten minden utcában van éjjel-nappali"

Dehogy van, csak a belső részeken. Itt a svábhegyen sincs;)

Zsola777 2010.10.10. 02:27:20

Az a helyzet, hogy ezek az ingerült emberek éppen most jönnek le a Xanaxról, mert rá lehet szokni. Mert nekik is mindent lehet.

guszti 2010.10.10. 04:07:11

Mackókám, nem lehet hogy ők egyáltalán nem bolondok, csak kicsit hisztisek valamiért? Esetleg nem is a xanax hiányzik nekik, hovatovább nem azt irígylik tőled valójában, hogy közel laksz illetve hogy keréken gurítod a kosarat, hanem inkább azt, hogy rendelkezel anyagi fedezettel a leugráshoz ill. piacra menéshez, ezáltal - velük ellentétben - bármikor dönthetsz úgy hogy így cselekszel?

kérődzőgiliszta 2010.10.10. 06:47:54

@guszti: Na pontosan erről van szó! Az anyagi és mentális nyomor kézen fogva járnak!

kisQtya 2010.10.10. 08:07:03

Mindennaposak az ilyen esetek. Tegnap a Népszínház utcai DM-ben vásároltam. Az ajtó előtt gazdiért nyüszítve sírdogált egy helyes kis kutya. A gazdi ettől olyan ideges lett, hogy beszólt a biztonsági őrnek, hogy vásároljon be neki, de ezt az őr szerinte idegesítően lassan teljesítte. Majd beszólt a pénztárosnak, amiért az nem blokkolta le azonnal z idegesen rángatózva feléje nyújtogatott árut (nem tudta szegény, hiszen éppen az én bankkártyámat dolgozta fel a gép). Beszólt nekem is, hogy ezzel a fizetési móddal feltartom a sort (csak ketten voltunk vevők az egész üzletben). Fizetést követően fennhangon elégedetlenül morgolódva kirohant az üzletből.

Megszeppenve néztünk magunk elé és senki nem mert visszaszólni neki, hogy először vásárolj be, azután sétáltass kutyát, vagy fordítva. Egyébként pedig kezeltesd magad, mert szar lehet így élni!
Lehet, hogy legközelebb késelni, vagy lőni fog?

Kata78 2010.10.10. 09:55:56

nekem egy nagyon kozeli baratomrol derult ki par hete, hogy eleg komoly mentalis problemaval kuzd, azota kicsit maskepp nezem a temat.. a lenyeg, hogy ha barkit megnyugtat a Lajtatol nyugatra is 6. hete var egy pszihiatriai idopontra. Es ha szerencseje van talan meg az iden sort keritenek ra..... addig meg robbanhat, es vegerdemenyben majd o lesz a hibas.... csak nem a sajat hibajabol!

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.10.10. 10:09:33

@kisQtya: ezért engednek meg maguknak ilyen sokat az őrültek, mert az emberek nem mernek szólni B)

orv 2010.10.10. 10:27:37

A Para valószínüleg nem olvassa el a kommenteket, így sosem fogja megtudni, hogy ha kb öt utcával odébb vett volna lakást nem szenvedhetne nap, mint nap a Moszkva tér és környéke mindennapjainak varázsától, meg persze a témát sem vinné az élet elé, egyenesen a saját kapualjába. A Retek utca tényleg méltó a nevéhez, de legalábbis kb. 25 évvel ezelőtt is ilyen volt, tehát őszinte. Lehet, hogy Para tévedett és pl. Ráckevén kéne süttetnie magát, az élet szennyes oldalát megírhatná a tv és a fantázia alapján.
No meg itt ez a remek HÉV is.

orv 2010.10.10. 10:37:58

Na jó, elmebetegek azért itt is vannak szép számmal, csak azok a kutyáikat/lovaikat/feleségüket/gyerekeiket verik, illetve vannak olyanok is, akik morális felkészületlenségük okán pszichopata bosszúállókká alakítják át közeli és távolabbi szomszédjaikat folyamatos tolvajlásukkal és parttalan vidámságukkal, melyet csak a szorgos kábelégetés szakíthat meg egy rövid időre, hogy aztán beköszöntsön ismét a kannásborban/sült-csirkeszárnyban folyó (képz.) kánaán.
Élni muszáj.

zsebatya 2010.10.10. 11:58:08

Szevasz Para! Itt a zsámboki, csak álnéven. A mi környékünkön is van éjinapi, de úgy tizenegy-tájtól hajnali négyig már nem illik felébreszteni a két egymást váltó srácot. (Ez egyébként egy kívülről zárt vasajtón átnyúlva, a hagyományos fa nyílászáró folyamatos ki-be csukogatásával a legcélszerűbb, mert akkor még el lehet adni jaj, bocs nem láttam, hogy pihensz dumát.)
De a lényegre: sajátos helyzetemet ismered, ültem "motivációs veszélgetésen" egy kommunikációs káefté valami sokadik senkijénél és valahol, az irodájuknak is helyet adó bérelt körgangos ház egyik budijában lehúzták az öblítőt. Erre a csóka felugrott és ki üvöltött az ajtón: "benne van a szerződésben b@' meg, hogy ötig a másikon szarsz, te gÄci"..." E ponton elköszöntem és pont azon gondolkodtam el, amit írtál: vajon hány levél (na jó, én Frontinban gondoltam) nyugító kéne ennek az országnak, hogy legalább tíz percre jól érezze magát?

parakovacs · http://lugosibela.blog.hu/ 2010.10.15. 16:16:56

@Androsz: jé, egy értelmes és konkrét hozzászólás. Köszönöm, tényleg.
süti beállítások módosítása